Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bánovciach sa zrazil vlak s autom

Ilustračná snímka FOTO TASR - KR HaZZ

Bánovce nad Bebravou 3. septembra (TASR) - Zasahovali štyria bánovskí hasiči s jedným kusom techniky.

Bánovce nad Bebravou 3. septembra (TASR) - Na železničnom priecestí na Ulici J. Gábora v Bánovciach nad Bebravou sa v stredu (2.9.) podvečer zrazilo auto s osobným vlakom. Pri nehode, ktorá si nevyžiadala zranených, zasahovali štyria bánovskí hasiči s jedným kusom techniky. Informoval dnes o tom TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Po príchode hasičov na ohlásené miesto bolo prieskumom zistené, že ide o zrážku osobného vozidla a vlakovej súpravy pozostávajúcej z dvoch osobných motorových vozňov," spresnil Petrík.

Doplnil, že pri udalosti sa nezranila vodička motorového vozidla ani nikto z 13 cestujúcich a posádky vlaku. "Zasahujúci hasiči skontrolovali zdravotný stav účastníkov dopravnej nehody a súčasne na postihnutom vozidle vykonali protipožiarne opatrenia. Následne príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) asistovali pri vystupovaní osôb z vlaku a vykonali kontrolu úniku prevádzkových kvapalín," ozrejmil.
Cestujúci mali šťastie, že sa nikomu nič nestalo
Foto: TASR

Ako informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, k dopravnej nehode došlo tak, že 39-ročná vodička osobného motorového vozidla nerešpektovala výstražné znamenie na železničnom priecestí a vošla na koľaje, kde následne došlo k zrážke s vlakom. "Celková škoda na aute, ako i vlaku bola predbežne vyčíslená na 2000 eur. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," dodal.