Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlová pokračuje v zimnej údržbe miestnych komunikácií

Ilustračné foto. Foto: TASR

V uplynulých dňoch začali aj s odstraňovaním posypu v podobe kamienkov, časť z nich však na chodníkoch a cestách zostala, čo sa stretlo s nevôľou obyvateľov.

Handlová 12. februára (TASR) - V Handlovej naďalej pokračujú v zimnej údržbe komunikácií. V uplynulých dňoch začali aj s odstraňovaním posypu v podobe kamienkov, časť z nich však na chodníkoch a cestách zostala, čo sa stretlo s nevôľou obyvateľov. Opatrenie podľa tamojšej radnice súvisí s predpoveďou počasia i ekonomickými nákladmi.

"Za posledné dva týždne v Handlovej neboli snehové zrážky, zimná údržba však pokračuje. Témou dňa sa stali chodníky a cesty, na ktorých sa nachádzajú kamienky po výkone zimnej údržby. V priebehu minulého týždňa aktivační pracovníci začali čistiť od nich a odpadkov chodníky a nevynechali ani dažďové vpuste," uviedla hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Techniku a ľudí v rámci aktivačných prác mohli obyvatelia stretnúť na uliciach Mostná, ČSA, 29. augusta, Partizánska, SNP, Dimitrovova, Údernícka, Železničiarska, Prievidzská, Lipová a 1. mája, v parku pred potravinami a na stanovištiach taxíkov. Aktivační pracovníci čistili aj odvodňovací rigol na Jánošíkovej ulici a odpočívadlá pri hlavnej ceste medzi Novou Lehotou, Žiarom nad Hronom a na dolnom konci.

"Kamienkový základ, ktorý ešte zostal na chodníkoch a cestách, je dobrou prevenciou v prípade opätovného napadnutia snehu. Aj z ekonomického hľadiska sa nerobí úplné čistenie komunikácií a chodníkov od kamienkov," zdôvodnila opatrenie radnice Paulínyová.