Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Hasiči z Trenčianskeho kraja nacvičovali zásah na vode a záchranu ľudí

Preverenie schopností príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v záchranných prácach na vode a pod vodnou hladinou bolo hlavným cieľom sobotného (16. 6.) súčinnostného cvičenia príslušníkov HaZZ z Trenčianskeho kraja na Váhu v Trenčíne – Orechovom. Súčasťou cvičenia bol aj zásah potápačov zameraný na záchranu a transport osôb z vodného prostredia s následným poskytnutím prvej pomoci, zachytávanie a odstránenie ropného znečistenia na vodnom toku a poskytovanie pomoci správcom vodných tokov pri spevňovaní ochranných hrádzí v zaplavenom území. Foto: TASR - KR HaZZ Trenčín

Okrem dynamických ukážok bola pre verejnosť pripravená aj prezentácia hasičskej techniky, ktorá bola v rámci projektu aktívne protipovodňové opatrenia dodaná pre hasičov v Trenčianskom kraji.

Trenčín 18. júna (TASR) – Preverenie schopností príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v záchranných prácach na vode a pod vodnou hladinou bolo hlavným cieľom sobotného (16.6.) súčinnostného cvičenia príslušníkov HaZZ z Trenčianskeho kraja na Váhu v Trenčíne – Orechovom.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík, súčasťou cvičenia bol aj zásah potápačov zameraný na záchranu a transport osôb z vodného prostredia s poskytnutie prvej pomoci, zachytávanie a odstránenie ropného znečistenia na vodnom toku a poskytovanie pomoci správcom vodných tokov pri spevňovaní ochranných hrádzí v zaplavenom území.

"Okrem dynamických ukážok bola pre verejnosť pripravená aj prezentácia hasičskej techniky, ktorá bola v rámci projektu aktívne protipovodňové opatrenia dodaná pre hasičov v Trenčianskom kraji. Špeciálne technika je určená na výkon záchranných prác pri povodniach, prívalových dažďoch, ale aj iných mimoriadnych udalostiach," doplnil Petrík.

Spolu s ukážkami techniky hasiči predviedli aj zásah pri simulovanej dopravnej nehode osobného automobilu, vyslobodenie zraneného vodiča, poskytnutie predlekárskej prvej pomoci a následné uhasenie horiaceho vozidla.