Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Hľadajú svedkov nehody pri Mníchovej Lehote, ktorú neprežil cyklista

Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody na ceste I/9 pri Mníchovej Lehote (okres Trenčín) z 8. júla 2018. Zrážku s autom Alfa Romeo tam neprežil 46-ročný cyklista, 50-ročná cyklistka utrpela ťažké zranenia, informovala v utorok TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. Foto: TASR - KR PZ Trenčín

46- ročný Peter z Trenčína zomrel na následky zranení dopravnej nehody, 50-ročnú Andreu z Trenčína v život ohrozujúcom stave odviezla rýchla zdravotná pomoc do trenčianskej fakultnej nemocnice.

Mníchova Lehota 10. júla (TASR) - Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody na ceste I/9 pri Mníchovej Lehote v okrese Trenčín z 8. júla. Zrážku s autom Alfa Romeo tam neprežil 46-ročný cyklista, 50-ročná cyklistka utrpela ťažké zranenia, informovala v utorok TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Podľa doterajších zistení k dopravnej nehode malo dôjsť tak, že 27-ročná Lucia z okresu Trenčín riadila motorové vozidlo značky Alfa Romeo smerom od Trenčína na Bánovce nad Bebravou, keď z doposiaľ nezistených príčin narazila do dvoch cyklistov, ktorí jazdili v tom istom smere," priblížila Antalová.

Štyridsaťšesťročný Peter z Trenčína zomrel na následky zranení, ktoré po zrážke utrpel priamo na mieste dopravnej nehody, 50-ročnú Andreu z Trenčína v život ohrozujúcom stave odviezla rýchla zdravotná pomoc do trenčianskej fakultnej nemocnice. "Vodička sa podrobila dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania. Škoda na vozidle a bicykloch bola predbežne vyčíslená na približne 3000 eur. Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Vec si prevzala vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, ktorá už začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a vo veci prečinu ublíženia na zdraví," doplnila Antalová.

Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody na ceste I/9 pri Mníchovej Lehote (okres Trenčín) z 8. júla 2018. Zrážku s autom Alfa Romeo tam neprežil 46-ročný cyklista, 50-ročná cyklistka utrpela ťažké zranenia, informovala v utorok TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.
Foto: TASR - KR PZ Trenčín


Polícia v tejto súvislosti vyzýva svedkov tejto tragickej dopravnej nehody, ktorí by jej mohli poskytnúť akékoľvek informácie, prípadne disponujú videozáznamom z kamery svojho vozidla, aby tento poskytli odboru kriminálnej polície v Trenčíne. "Informácie nám môžu poskytnúť na známom telefónnom čísle 158 alebo na telefónnom čísle 0961203642, prípadne na email elena.mikovcakova@minv.sk," dodala Antalová.