Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Kamenec pod Vtáčnikom chce modernizovať verejné osvetlenie z fondov EÚ

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Na dodávateľa prác už obecný úrad vyhlásil aj verejné obstarávanie, pričom predpokladané náklady na zákazku odhadol na 199.937,61 eura bez dane z pridanej hodnoty.

Kamenec pod Vtáčnikom 31. júla (TASR) - Modernizovať verejné osvetlenie má v pláne samospráva obce Kamenec pod Vtáčnikom v okrese Prievidza. Projekt, ktorého náklady odhadla na viac ako 200.000 eur, chce financovať z fondov Európskej únie, Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Informoval o tom dnes starosta Kamenca pod Vtáčnikom Dušan Ďuriš.

"Projekt zahŕňa modernizáciu verejného osvetlenia, ktoré je už zastarané, na celom území obce, čiže výmenu 280 svetelných bodov vrátane kabeláže," spresnil Ďuriš.

Na dodávateľa prác už obecný úrad vyhlásil aj verejné obstarávanie, pričom predpokladané náklady na zákazku odhadol na 199.937,61 eura bez dane z pridanej hodnoty. Uchádzači môžu svoje ponuky posielať do 24. augusta. Hlavným kritériom pre výber víťaza súťaže je celková cena predmetu zákazky, v menšej miere aj termín dodania.

Financovanie tohto projektu chce samospráva zabezpečiť z prostriedkov výzvy, ktorú vyhlásilo Ministerstvo hospodárstva SR na modernizáciu verejného osvetlenia v mestách a obciach. Žiadosť o nenávratný finančný príspevok podá podľa starostu v dohľadnom čase. V prípade úspešnosti žiadosti sa bude obec na financovaní spolupodieľať sumou vo výške piatich percent z celkových nákladov.