Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Považská knižnica vydáva vlastný časopis

Ilustračná snímka. Foto: Cvernovka ateliér priestory obchod knihy umenie

Knižnicu v roku 2017 navštívilo viac ako 65.000 čitateľov. Knižničný fond Považskej knižnice obsahoval koncom roka viac ako 83.000 knižničných jednotiek.

Považská Bystrica 12. februára (TASR) – Považská knižnica v Považskej Bystrici, zariadenie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pripravila v minulom roku 510 kultúrno-vzdelávacích podujatí, z nich takmer tri desiatky pre znevýhodnené skupiny obyvateľov. Knižnicu v roku 2017 navštívilo viac ako 65.000 čitateľov. Knižničný fond Považskej knižnice obsahoval koncom roka viac ako 83.000 knižničných jednotiek.

Podľa riaditeľky knižnice Ivany Knappovej návštevníkov prilákalo v minulom roku aj spoločné čítanie kníh od rôznych autorov na nezvyčajných miestach, bežne neprístupných pre obyvateľov. Na nezvyčajných miestach sa tiež konali prednášky s historikmi, staršími obyvateľmi či bývalými zamestnancami Považských strojární.

Bibliotéka v okresnom meste sa môže pochváliť aj vydávaním vlastného časopisu. "Začali sme vydávať občasník Knihárik, v ktorom verejnosti umožňujeme nahliadnuť do kuchyne knižnice. Poskytujeme v ňom informácie o podujatiach, dávame do povedomia verejnosti kolegyne, ktoré píšu poéziu a prózu, hrajú divadlo, zúčastňujú sa na rôznych celoslovenských súťažiach. V časopise tiež dostávajú priestor aj regionálne osobnosti," uviedla riaditeľka.