Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Kúpeľnú ulicu a priemyselný park v Partizánskom spojí cyklotrasa

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cyklistický chodník bude nepriamym pokračovaním cyklotrasy, ktorú vlani vybudoval Trenčiansky samosprávny kraj popri rieke Nitra, končiacej pri pumptracku.

Partizánske 23. februára (TASR) - Kúpeľnú ulicu s priemyselným parkom v katastri Malých Bielic v Partizánskom spojí nová komunikácia a cyklotrasa s chodníkom. Dodávateľa prác hľadá samospráva prostredníctvom verejnej súťaže, náklady na výstavbu odhadla na viac ako 573.000 eur.

Cyklistický chodník bude nepriamym pokračovaním cyklotrasy, ktorú vlani vybudoval Trenčiansky samosprávny kraj popri rieke Nitra, končiacej pri pumptracku. Stavba sa bude začínať na Kúpeľnej ulici v Malých Bieliciach v mieste za železničným priecestím smerom k spoločnosti na výrobu okien.

"Vybraný dodávateľ zabezpečí vybudovanie chodníka a cyklistického chodníka, vrátane úpravy existujúceho osvetlenia cyklotrasy s chodníkom," konkretizovala radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Súčasťou projektu je podľa nej i realizácia zelených plôch s mobiliárom pre chodcov a cyklistov.

Náklady na realizáciu investície samospráva odhadla na 573.754,39 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium pre výber víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu.

Investíciu bude mesto financovať z dotácie od zamestnaneckej nadácie súkromnej spoločnosti a vlastných zdrojov.