Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Lazany zmodernizujú osvetlenie za viac ako 150.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Projekt počíta s vybudovaním nového moderného, technicky a ekonomicky efektívneho verejného osvetlenia na území celej obce.

Lazany 16. októbra (TASR) - Lazany v okrese Prievidza budú mať modernejšie verejné osvetlenie. Samospráva bola úspešná so svojou žiadosťou o nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy, ktorú vyhlásilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR a na projekt získala viac ako 150.000 eur. Práce by sa mali začať v prípade priaznivého počasia už v najbližších dňoch. TASR o tom informovala starostka Lazian Jana Matiašková.

Projekt počíta s vybudovaním nového moderného, technicky a ekonomicky efektívneho verejného osvetlenia na území celej obce. Výška NFP, ktorú schválilo MH SR prostredníctvom Operačného programu (OP) Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, opatrenia Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia pre mestá a obce a poskytovanie poradenstva v oblasti energetiky, predstavuje najviac 151.039,24 eura. Celkové oprávnené výdavky projektu sú vo výške 158.988,67 eura.

Investíciu zrealizuje na základe výsledku verejnej súťaže akciová spoločnosť Minerál MMV so sídlom v Trenčíne za 152.932,32 eura vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Samospráva pritom pôvodne predpokladala, že investícia do modernizácie osvetlenia dosiahne 127.832 eur bez DPH.

Práce by mal dodávateľ dokončiť v zmysle výzvy najneskôr do 30. novembra tohto roka. Na financovaní projektu sa bude samospráva podieľať sumou vo výške 5 % z celkových oprávnených nákladov.