Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Ľudia spohodlneli, tvrdí predseda okrskovej komisie v Sedmerovci

Komunálne voľby 2018. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa predsedu okrskovej volebnej komisie Cyrila Juríčka by bolo lepšie, keby obyvatelia obce mali možnosť výberu spomedzi väčšieho počtu kandidátov.

Sedmerovec 10. novembra (TASR) – Na post starostu obce Sedmerovec v Ilavskom okrese kandiduje iba úradujúci starosta, o päť poslaneckých kresiel v obecnom zastupiteľstve má záujem päť kandidátov.

Podľa predsedu okrskovej volebnej komisie Cyrila Juríčka by bolo lepšie, keby obyvatelia obce mali možnosť výberu spomedzi väčšieho počtu kandidátov. "V dnešnej dobe však akosi nemajú ľudia záujem vykonávať poslaneckú funkciu, ťažko sme pozháňali aspoň päť kandidátov," skonštatoval Juríček. Ako dodal, nie je to ani pre peniaze, ale skôr ľudia spohodlneli, uzavrú sa doma, aby mali s každým pokoj.



Obec Sedmerovec má 429 obyvateľov, jej pýchou je románsky kostolík z prelomu 12. a 13. storočia, ktorý stojí v lokalite Pominovec a je jednou z najstarších stavieb v Trenčianskom kraji. Keďže v Sedmerovci nemajú futbalové ihrisko, jediným športom reprezentujúcim obec je stolný tenis. Ten hráva v priemere každý desiaty Sedmerovčan, muži hrávajú krajskú druhú ligu. Ako herňa im slúži maličký kultúrny dom, v ktorom sídli aj obecný úrad a je aj miestom okrskovej volebnej komisie.