Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Obec Malé Hoste plánuje výstavbu poľných ciest

Ilustračné foto Foto: TASR - Tomáš Doboš

Jej ambíciou je financovať projekt za viac ako 1,2 milióna eur z fondov Európskej únie.

Malé Hoste 30. júla (TASR) - Výstavbu poľných a lesnej cesty vo svojom katastrálnom území má v pláne samospráva obce Malé Hoste v okrese Bánovce nad Bebravou. Jej ambíciou je financovať projekt za viac ako 1,2 milióna eur z fondov Európskej únie.

"Ide o výstavbu ciest v extraviláne obce. Rovnaký projekt pozemkových úprav už zrealizovali v Pochabanoch a my by sme mali tým naším na neho nadviazať," povedal dnes pre TASR starosta obce Malé Hoste Teodor Rusnák.

Obec už vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác, pričom náklady na projekt odhadla na 1.197.851,47 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Uchádzači o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 19. augusta, kritériom pre výber víťaza bude najnižšia ponúknutá cena.

Prostriedky na tento projekt, ktoré sú v rovnakej výške ako predpokladané náklady na výstavbu, chcú Malé Hoste získať z Programu rozvoja vidieka, opatrenia Investície do hmotného majetku - Vybudovanie spoločných zariadení a opatrení, ktoré sa týka investícií do infraštruktúry súvisiacej s vývojom a modernizáciou poľnohospodárstva a lesného hospodárstva. Jej katastrálne územie je zaradené do zoznamu území, ktoré môžu financie čerpať. Žiadosť o nenávratný finančný príspevok plánuje obec podať v zmysle vyhlásenej výzvy, teda v termíne od 14. do 24. septembra, dodal starosta.