Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Materskú školu v Dubnici nad Váhom zrekonštruujú za 161.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Súčasťami rekonštrukcie budú výmena okien a dverí, zateplenie vonkajších múrov a striech pavilónov.

Dubnica nad Váhom 9. júla (TASR) – Mesto Dubnica nad Váhom zrekonštruuje Materskú školu Pod hájom za viac ako 161.000 eur. Spomedzi piatich záujemcov o rekonštrukciu vyšla víťazne Furmet Group z Námestova. Informáciu o uzavretí zmluvy na podlimitnú zákazku zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Materská škola Pod hájom je súčasťou ZŠ s MŠ Pod hájom v Dubnici nad Váhom. Je situovaná v svahovitom teréne v obytnej zóne pod základnou školou. Tvoria ju štyri dvojpodlažné pavilóny, na ktorých netesnia okná a dvere, čím dochádzalo k veľkým únikom tepla. Strechy troch pavilónov majú nedostatočnú tepelnú izoláciu.

Súčasťami rekonštrukcie budú výmena okien a dverí, zateplenie vonkajších múrov a striech pavilónov. Predpokladaná hodnota zákazky bola 163.242 eur bez DPH. Verejnou súťažou, v ktorej dvoch uchádzačov vylúčili pre nesplnenie podmienok, klesla cena na 161.116 eur. Rekonštrukciou materskej školy sa podstatne znížia prevádzkové náklady. Na rekonštrukciu sa nepoužijú finančné prostriedky z fondov Európskej únie, ale prostriedky z rozpočtu mesta.