Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Matka na materskej spôsobila nehodu. Nafúkala 2,15 promile

Ilustračné foto. Foto: TASR

Policajti vodičke v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu. Hrozí jej trest odňatia slobody až na jeden rok.

Nová Dubnica 7. mája (TASR) – Z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky obvinili policajti z Dubnice nad Váhom 34-ročnú vodičku, ktorá v Novej Dubnici narazila do zaparkovaného vozidla, poškodila ho a pokračovala v jazde.

Ako informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, policajti vodičku, ktorá je na materskej dovolenke, vypátrali a podrobili dychovej skúške. Viac ako dve hodiny po nehode jej v dychu namerali 1,85 promile alkoholu, po 20 minútach 2,15 promile.

„Policajti následne vodičke v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu. Hrozí jej trest odňatia slobody až na jeden rok,“ doplnila Antalová.

Opitý mladík nacúval do stĺpa a z miesta nehody ušiel


Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína obvinili z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky 24-ročného muža z Trenčianskeho okresu. Pod vplyvom alkoholu narazil do stĺpa a z miesta nehody ušiel.

Ako o tom informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, obvinený muž mal v sobotu (4. 5.) ráno pri cúvaní v obci Svinná v Trenčianskom okrese naraziť do betónového stĺpa elektrického vedenia a následne do oplotenia rodinného domu. Vodič po nehode vystúpil z automobilu a z miesta nehody ušiel. Policajti ho vypátrali a pri dychovej skúške mu namerali 1,31 promile alkoholu, pri opakovanej skúške 1,35 promile alkoholu.

„Policajti vodičovi v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu. Za trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ doplnila Antalová.