Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Muž v Rybanoch sa s mačetou a zbraňou vyhrážal susedkám vraždou

Mačeta Foto: TASR/KR PZ v Trenčíne

Obvinený Jozef bol v minulosti odsúdený za násilné trestné činy, a to v roku 2004 za ublíženie na zdraví, tiež spôsobil aj smrť vtedy 73-ročného muža.

Rybany 13. júna (TASR) - Z prečinu násilia proti skupine obyvateľov obvinil poverený policajt 29-ročného Jozefa z Bánoviec nad Bebravou. Obvinený koncom mája podvečer vyšiel pred svoj rodinný dom v obci Rybany (okres Bánovce nad Bebravou) a s natiahnutou rukou, v ktorej držal presne nezistený druh strelnej zbrane, mieril na komunikáciu, kde v tom čase boli dve ženy vo veku 61 a 34 rokov.

Povedal, že všetkých vystrieľa. Toto zopakoval aj o pár dní neskôr. TASR o tom dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Muž svoje konanie zopakoval 6. júna pred obedom, keď vyšiel pred svoj dom na chodník s mačetou v ruke a znova sa vyhrážal vonku stojacim ľuďom, že ich pozabíja. Susedky, ktoré boli na ulici v čase, keď sa im vyhrážal zabitím, mali vážnu obavu o svoj život a zdravie. Zo svedeckých výpovedí viacerých svedkov a z iných dôkazov bolo zrejmé, že sa obvinený opakovane dopustil trestného činu, z ktorého je obvinený," uviedla Antalová.

Ako doplnila, kriminalisti zistili, že aj na sociálnej sieti má fotografie, kde je so zbraňami v ruke a rovnako aj so sečnou zbraňou - mačetou. "Na základe príkazu sudcu Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou vykonali kriminalisti u obvineného domovú prehliadku. Pri nej našli sečnú zbraň - mačetu, o ktorej obvinený tvrdil, že ju stratil. Rovnako našli aj zbrane, avšak plastové a neškodné. To však susedia, ktorým sa vyhrážal, netušili a nakoľko poznali jeho kriminálnu minulosť, mysleli si, že zbraň, ktorou ich ohrozoval je "ozajstná" a môže svoje hrozby aj splniť," priblížila.

Obvinený Jozef bol v minulosti odsúdený za násilné trestné činy, a to v roku 2004 za ublíženie na zdraví, tiež spôsobil aj smrť vtedy 73-ročného muža, ktorého napadol. Za tieto skutky si odsedel šesť rokov a deväť mesiacov. V roku 2011 bol odsúdený za nebezpečné vyhrážanie. "Poverený policajt spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude dnes rozhodovať sudca Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou. Obvinenému v prípade, ak ho súd uzná vinným za uvedený skutok, hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," upozornila Antalová.