Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Nový náučný chodník na myjavskom sídlisku deti naučí triediť odpad

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Chodník je navrhnutý tak, aby vyhovoval najmä najmenším deťom, ale zaujme aj väčších škôlkarov, či žiakov prvého stupňa základných škôl.


Myjava 9. novembra (TASR) – Nevyužívaná asfaltová plocha pri dopravnom ihrisku na myjavskom sídlisku Dolná štvrť sa zmení na náučný chodník. Deti sa na ňom budú hravou formou oboznamovať so správnym triedením odpadu a prostredníctvom rôznych interaktívnych prvkov sa naučia spoznávať miestnu faunu, flóru a okolitý svet.

Ako informoval hovorca Myjavy Marek Hrin, výstavbu náučného chodníka podporila Nadácia SPP sumou 10.000 eur. "O recyklácii odpadu ich budú učiť inštalácie Slniečko, Mráčik a Strom, medzi interaktívne prvky budú patriť skladačky zamerané na spoznávanie drevín a zvierat v kraji. Nainštalujú aj viacúčelové prvky pomenované Krása a pestrosť našich drevín či Triedenie odpadu," doplnil Hrin.

Chodník je podľa neho navrhnutý tak, aby vyhovoval najmä najmenším deťom, ale zaujme aj väčších škôlkarov, či žiakov prvého stupňa základných škôl. Podobné náučné miesto pre deti s hravými prvkami v Myjave a jeho blízkom okolí zatiaľ nie je. "To, či deti pochopili triedenie odpadu správne, si budú môcť vyskúšať na jednoduchom hlavolame, kde budú priraďovať predmety z odpadového materiálu k odpadovým košom správnej farby," doplnil myjavský hovorca.