Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Na plavárni v Prievidzi vymenili 12 opotrebovaných spŕch za nové

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Práce realizovali zamestnanci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) počas obdobia, keď bola plaváreň zatvorená z dôvodu odstávky teplej vody.

Prievidza 10. augusta (TASR) - Prievidzská mestská plaváreň prešla v uplynulých dňoch viacerými opravami a údržbou, novinkou je aj výmena opotrebovaných spŕch za nové. Práce realizovali zamestnanci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) počas obdobia, keď bola plaváreň zatvorená z dôvodu odstávky teplej vody. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"TSMPD ako správca mestskej plavárne zabezpečili rekonštrukciu riadiacej jednotky, ktorá je určená na reguláciu plaveckého bazéna. Obsahom týchto prác bola výmena regulačného ventilu, vyčistenie štyroch výmenníkov tepla a v neposlednom rade potrebná sanita bazéna. Do plaveckého bazénu bola napustená nová voda, ktorá sa vymieňa v ročných intervaloch, výmenou prešlo aj celkovo šesť ton piesku vo filtroch čistiaceho systému. K tejto výmene dochádza raz za štyri roky," uviedol Ďureje.

Doplnil, že návštevníkov mestskej plavárne potešia aj nové sprchy. "Dovedna bolo vymenených 12 spŕch, a to šesť v ženskej šatni a šesť v mužskej. Pôvodné už boli opotrebované," spresnil.

Ako pripomenul Ďureje, v priebehu uplynulých rokov správca plavárne značne zlepšil aj kvalitu vody. "Zásluhou tejto novej technológie majú pravidelné kontroly kvality vody výborné výsledky. Súčasťou systému optimalizácie bazénovej vody v mestskej plavárni je aj automatická regulácia jej teploty zabezpečujúca stálu teplotu ideálnu na plávanie, a to 28 stupňov Celzia. Medzi ďalšie novinky v mestskej plavárni patrí aj nový systém dezinfekcie vody. Vďaka tomu sa zásadne znížila potreba úpravy vody chlórom, zlepšila sa eliminácia baktérií a vírusov a voda je zdravotne bezchybná a krištáľovo čistá, čo potvrdzujú aj výsledky laboratórnych rozborov, ktoré sa realizujú v mesačných intervaloch," dodal.