Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Na sídlisku Lúčky v Bojniciach pribudne multifunkčné ihrisko

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Mesto za dotáciu z programu Podpora rozvoja športu obstará povrch ihriska.

Bojnice 16. augusta (TASR) - Na sídlisku Lúčky v Bojniciach vybudujú v blízkej budúcnosti nové multifunkčné ihrisko. Samospráva na tento účel dostala od vlády SR dotáciu vo výške 40.000 eur, sumou v takmer rovnakej výške prispeje aj zo svojho rozpočtu.

"Ihrisko bude mať rozmery 18 x 33 metrov, jeho využitie je primárne určené na volejbal a futbal," uviedol pre TASR prednosta Mestského úradu v Bojniciach Daniel Palacka.

Priblížil, že mesto za dotáciu z programu Podpora rozvoja športu obstará povrch ihriska, teda umelý trávnik predurčený pre futbal a volejbal a mantinelový systém s ochrannými sieťami za krátkymi stranami hracej plochy do výšky troch metrov. "Vlastné prostriedky mesta vo výške 38.808,40 eur budú využité na výstavbu podložia. Do tej sumy je zahrnutý drenážny systém, odstránenie pôvodnej asfaltovej plochy a jej uloženie na skládku, vybavenie ihriska, konkrétne bránky pre futbal a volejbalové stĺpiky, osvetlenie v podobe štyroch reflektorov a doplnkové vybavenie na ihrisko," vymenoval.

Náklady na vybudovanie multifunkčného ihriska v Bojniciach sú predmetom štvrtej úpravy rozpočtu mesta, na príjmovej strane kapitálového rozpočtu je zapracované prijatie dotácie vo výške 40.000 eur, na strane výdavkovej celkové náklady na výstavbu ihriska spolu v sume 78.808,40 eur. "Štvrtá úprava rozpočtu mesta bude predmetom rokovania mestského zastupiteľstva 20. augusta," avizoval Palacka.