Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Nezamestnaní vlani odpracovali v Bánovciach takmer 60.000 hodín

Ilustračné foto, aktivační pracovníci Foto: TASR/Milan Podmaník

Do projektu aktivačných prác sa od 1. marca do 31. augusta 2014 zapojilo v rámci jednej činnosti priemerne 30 uchádzačov o zamestnanie.

Bánovce nad Bebravou 7. mája (TASR) - V roku 2014 sa do projektov aktivačných prác a menších obecných služieb v Bánovciach nad Bebravou zapojilo priemerne 64 nezamestnaných. Uchádzači o zamestnanie odpracovali dovedna 59.660 hodín a hodnota ich prác pre mesto vlani dosiahla približne 120.692 eur. Vyplýva to z Informatívnej správy o výsledkoch činnosti v oblasti aktivačných prác za rok 2014, ktorú vzali na vedomie na svojom aprílovom rokovaní bánovskí mestskí poslanci.

Do projektu aktivačných prác sa od 1. marca do 31. augusta 2014 zapojilo v rámci jednej činnosti priemerne 30 uchádzačov o zamestnanie, do menších obecných služieb, ktoré sa vykonávali mimo hlavnej sezóny aktivačných prác, sa zapojilo priemerne 40 až 60 nezamestnaných.

Uchádzači o zamestnanie pomáhali pri celoročnom plošnom čistení mesta, navážali piesok do pieskovísk, čistili vodné toky a kanály, vykonávali pomocné práce pri orezávaní drevín, pomocné a obslužné činnosti počas kultúrno-spoločenských akcií, výkopové práce pri opravách verejného osvetlenia, pomocné práce na údržbe a zveľaďovaní areálu zimného štadióna, čistili mestské cintoríny, kosili trávu, zbierali lístie, ale aj zabezpečovali verejný poriadok na ulici K nemocnici prostredníctvom občianskej stráže.

"Možno konštatovať, že projekt aktivácie má na čistote, údržbe a čiastočne aj budovaní mesta nezastupiteľný podiel. Pri absencii možností projektu by tieto práce mesto zabezpečovalo s podstatne vyššími nákladmi. Je to zrejmé z objemu prác, hlavne v oblastiach, kde ide o každodenné opakované činnosti," konštatuje v materiáli vedúci Odboru služieb mestu Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou Vladimír Vranka. Mestský úrad sa podľa neho bude aj naďalej snažiť využiť všetky možnosti projektu nielen v roku 2015, ale aj v budúcnosti.