Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Noc múzeí a galérií na Bojnickom zámku bude o duchoch či mučení

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Noc múzeí a galérií sa každoročne koná pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí.

Bojnice 11. mája (TASR) - Program až do nočných hodín pripravilo na sobotu 16. mája pre svojich návštevníkov Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. Prehliadka s duchmi, ako i výstava mučiacich nástrojov budú súčasťou podujatia Noc múzeí a galérií, do ktorej sa zapojil aj Bojnický zámok.

"Program noci múzeí otvorí o 20.00 h nočná prehliadka zámku s výkladom o histórii objektu, s lektorom v dobovom kostýme a občas iba pri svetle sviečky. Nebudú chýbať ani zámocké povesti a legendy, strašidlá a spoločný prípitok v Zlatej sále," uviedla kultúrno-propagačná manažérka SNM - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Doplnila, že návštevníci si budú môcť v čase od 20.00 do 22.00 h prezrieť aj Expozíciu mučiacich nástrojov. "Výstava prezentuje viac ako 200 exponátov, ktoré budú tentoraz prezentované aj po zotmení," priblížila.

Noc múzeí a galérií sa každoročne koná pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí. Dvere múzeí a galérií ostávajú pre návštevníkov už tradične otvorené aj v neskorých večerných či nočných hodinách.

Počas predĺženého víkendu od 15. mája do 17. mája ovládnu Bojnický zámok už tretíkrát aj Mŕtve nevesty v rámci rovnomenného príbehu Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel. Strašidelné podujatie videlo doposiaľ viac ako 16.500 návštevníkov.