Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Oslobodenie Myjavy si pripomenú pietnym aktom aj ukážkami bojov

Erb mesta Myjava Foto: Heraldický register

„Spomienka sa začne dopoludnia o 11.00 h pietnym aktom pri hrobe padlého vojaka Červenej armády," uviedol hovorca Myjavy.

Myjava 8. apríla (TASR) – Pietnym aktom, spomienkovým zhromaždením, ale aj autentickými ukážkami bojov a výstavou dobovej výzbroje si dnes pripomenú 70. výročie oslobodenia Myjavy. Informoval hovorca Myjavy Marek Hrin.

„Spomienka sa začne dopoludnia o 11.00 h pietnym aktom pri hrobe padlého vojaka Červenej armády v časti Turá Lúka a popoludní bude pokračovať na Námestí M. R. Štefánika v Myjave pri Pamätníku oslobodenia spomienkovým zhromaždením a autentickými ukážkami bojov z 8. apríla 1945. Súčasťou podujatia bude aj výstava dobovej výzbroje,“ skonštatoval Hrin.

Ako dodal, podujatie venované oslobodeniu pripravilo mesto v spolupráci s Centrom voľného času Myjava, miestnou organizáciou Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, Múzeom SNR v Myjave a Klubom vojenskej histórie Slovensko. Na spomienku oslobodenia bude podľa neho nadväzovať aj pásmo s názvom Nezabúdaj, živý!, ktoré sa uskutoční v hlavnej sále Kultúrneho domu Samka Dudíka v Myjave v piatok 17. apríla 2015 o 18.00 hodine.