Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Nákladiak zrazil starčeka na bicykli, muž bojuje o život v nemocnici

Ťažké zranenie 86-ročného cyklistu si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok 2. novembra 2017 na ceste druhej triedy v katastri Ostratíc v okrese Partizánske. Foto: FOTO TASR - KR PZ Trenčín

Nehoda sa stala v Ostraticiach. Po zrážke cyklista spadol na zem a utrpel veľmi vážne zranenia.

Ostratice 2. novembra (TASR) - Ťažké zranenie 86-ročného cyklistu si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok o 6.35 h na ceste druhej triedy v katastri Ostratíc v okrese Partizánske. Muž, ktorý utrpel zranenia po zrážke s nákladným vozidlom, bojuje o svoj život v partizánskej nemocnici. TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Podľa doterajších zistení 38-ročný Tibor z Topoľčian jazdil na nákladnom motorovom vozidle Volvo s návesom v Ostraticiach. Na križovatke s cestou tretej triedy nedal prednosť 86-ročnému Františkovi z Ostratíc, ktorý jazdil na svojom bicykli po hlavnej ceste. V dôsledku toho došlo k zrážke prednej časti nákladného vozidla s predným kolesom bicykla," opísala Antalová.

Ťažké zranenie 86-ročného cyklistu si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok 2. novembra 2017 na ceste druhej triedy v katastri Ostratíc v okrese Partizánske.
Foto: FOTO TASR - KR PZ Trenčín


Po zrážke cyklista podľa nej spadol na zem a utrpel vážne, život ohrozujúce zranenia. "Dopravní policajti z Partizánskeho podrobili vodiča nákladného vozidla dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Cyklistovi bola odobratá krv na zistenie požitia alkoholu v nemocnici. Na ťahači Volvo a na bicykli vznikla škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na približne 230 eur," ozrejmila.

Dopravnú nehodu na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Partizánskeho, ktorý začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. "Príčina a miera zavinenia nehody je v štádiu vyšetrovania," dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.