Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Polícia obvinila 27-ročného muža, podpálil senník vo Vrbovciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spôsobením požiaru majiteľovi senníka podľa nich vznikla škoda celkovo vo výške viac ako 22.000 eur.

Vrbovce 2. marca (TASR) - Polícia obvinila z prečinu poškodzovania cudzej veci 27-ročného muža. Obvinený 28. februára podpálil senník v areáli poľnohospodárskeho družstva vo Vrbovciach (okres Myjava). Trenčianska krajská polícia o tom v sobotu informovala na sociálnej sieti.

"Polícia vykonala na mieste obhliadku miesta činu, zabezpečila kamerové záznamy a vykonala výsluch niekoľkých svedkov. Na základe vykonaných dôkazov bol dostatočne odôvodnený záver obviniť z tohto skutku 27-ročnému muža," uviedla polícia s tým, že kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom muža chytili v rekordne krátkom čase.

"Obvinený 28. februára krátko pred 19.00 h podpálil senník s rozmermi 30 krát desať metrov a zároveň zapálil obsah senníka, kde sa v tom čase nachádzalo desať ton slamy, 60 ton lucernového sena, 30 ton voľne loženého sena a žací adaptér ku kombajnu," priblížili policajti.

Spôsobením požiaru majiteľovi senníka podľa nich vznikla škoda celkovo vo výške viac ako 22.000 eur.

Muža policajti umiestnili v cele policajného zaistenia. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov polícia spis predloží prokurátorovi s podaním podnetu na vydanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. K motívu svojho skutku sa odmietol vyjadriť," dodali policajti.