Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Poslanci schválili 200.000 eur na rekonštrukciu ZŠ Pavla Demitru

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Zo štátneho rozpočtu mesto očakáva dotáciu vo výške milión eur.


Trenčín 13. mája (TASR) – Mestské zastupiteľstvo v Trenčíne dnes v rámci zmeny programového rozpočtu na tento rok schválilo zvýšenie kapitálových výdavkov o 200.000 eur ako finančnú spoluúčasť mesta na rekonštrukcii Zimného štadióna (ZŠ) Pavla Demitru. Zo štátneho rozpočtu mesto očakáva dotáciu vo výške milión eur.

„Na konci minulého roku som sa stretol s pánom premiérom, hovoril som aj s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja a dostali sme prísľub, že by sme tie peniaze na rekonštrukciu zimného štadióna mohli dostať. Čakal som, že peniaze dostaneme už na výjazdovom zasadnutí vlády v Trenčíne a bolo pre mňa šokom, že diskusia sa o zimný štadión ani len neobtrela,“ skonštatoval primátor Trenčína Richard Rybníček.

Ako dodal, mesto by si nedovolilo vypísať súťaž bez prísľubov od samotnej vlády. „Teraz mi bolo povedané, že tých milión eur, ktoré mali ísť do Piešťan, sú viazane prostriedky, to znamená, že v tejto chvíli nám ich poskytnúť nevedia a je možné, že by nám ich možno uvoľnili až začiatkom roka. My sme to chceli rekonštruovať teraz, tak aby Dukla Trenčín začala sezónu na jeseň na novom ľade,“ doplnil trenčiansky primátor.

Ako TASR informovali z Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR, táto téma bude predmetom diskusie predsedu vlády Roberta Fica na obede s hokejovými reprezentantmi a predstaviteľmi Slovenského zväzu ľadového hokeja.