Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri dopravnej nehode pri Prievidzi utrpeli zranenia traja ľudia

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počas zásahu bola štátna cesta I/50 v tomto úseku neprejazdná.

Prievidza 10. júla (TASR) - Prievidzskí hasiči s dvoma kusmi techniky zasahovali pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo vo štvrtok (9.7.) pred 21.30 h na štátnej ceste I/50 v smere z Prievidze do Novák. Nehoda dvoch osobných motorových vozidiel si vyžiadala tri zranené osoby, z toho dve zostali zakliesnené v jednom z vozidiel. TASR o tom dnes informoval hovorca trenčianskych krajských hasičov Marián Petrík.

"Prievidzskí hasiči použili na vyslobodenie zranených osôb hydraulické vyslobodzovacie zariadenie a v súčinnosti so zdravotníkmi poskytovali všetkým zraneným predlekársku prvú pomoc. Následne boli zranení transportovaní do sanitných vozidiel a odvezení na ďalšie ošetrenie do nemocnice," priblížil Petrík.

Ako doplnil, hasiči na havarovaných vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a prostredníctvom sorbčnej látky zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny.

"Dvadsaťtriročný vodič viedol Peugeot 205 v smere od Novák do Prievidze. Keď prešiel do protismeru, čelne sa zrazil s autom VW Polo, ktoré viedol 61-ročný vodič," informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. Následkom zrážky utrpeli ľahšie zranenia 61-ročný muž a jeho spolujazdkyňa.

Ako ďalej ozrejmil, požitie alkoholu u oboch vodičov polícia nezistila, na vozidlách vznikla škoda asi 7000 eur. "Poverený policajt začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania," dodal.

Počas zásahu bola štátna cesta I/50 v tomto úseku neprejazdná.