Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri Nedožeroch-Brezanoch sa zrazili autá, jedno zachvátil požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Obe motorové vozidlá sa pri príchode hasičov na miesto nachádzali mimo vozovky.

Nedožery-Brezany 27. júna (TASR) - Na štátnej ceste I/64 pri Nedožeroch-Brezanoch v okrese Prievidza sa v utorok (26.6.) pred 23.00 h zrazili dve osobné autá. Jedno z nich následne zachvátil požiar. Pri nehode zasahovali šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s dvoma vozidlami, informoval v stredu TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Obe motorové vozidlá sa pri príchode hasičov na miesto nachádzali mimo vozovky, pričom jedno z nich bolo zasiahnuté požiarom. Obaja vodiči sa nachádzali mimo havarovaných automobilov. "Prievidzskí hasiči zabezpečili miesto udalosti a na likvidáciu požiaru postupne nasadili dva hasebné prúdy. Súčasne preverili zdravotný stav oboch vodičov, pričom jednému z nich, ktorý sa sťažoval na bolesti, poskytli predlekársku prvú pomoc," opísal Petrík.

Následne podľa neho hasiči vykonali ďalšie protipožiarne opatrenia a po zdokumentovaní udalosti políciou asistovali pri bezpečnom naložení havarovaných automobilov na vozidlá odťahovej služby. "Počas zásahu bola štátna cesta I/64 uzatvorená v oboch smeroch. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal.

"Osemnásťročný Aleš z okresu Prievidza na vozidle Hyundai po prejdení ľavotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, prešiel do protismernej časti vozovky, kde sa bočne zrazil s Citroenom Berlingo, ktoré riadil 39-ročný vodič z Prievidze, a ktoré jazdilo v opačnom smere," uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Po náraze boli obe vozidlá podľa nej odhodené mimo cestu, Hyundai po zrážke ešte narazil do betónovej skruže mimo cesty a vznietil sa. "Pri dopravnej nehode sa zranil mladý vodič, ktorý je držiteľom vodičského oprávnenia pol roka. Dopravní policajti alkohol u vodičov nezistili. Škoda bola predbežne vyčíslená na asi 12.000 eur. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," dodala.