Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza chce získať do majetku nové napojenie do priemyselného parku

Okresné mesto Prievidza.

Zámer prevodu majetku v priemyselnom parku odobrili aj prievidzskí mestskí poslanci na rokovaní tento týždeň.

Prievidza 3. februára (TASR) - O nadobudnutie stavby v podobe nového napojenia do priemyselného parku v Prievidzi prejavila záujem samospráva mesta. Vybudovanie stavby, ktorá okrem komunikácie zahŕňa i ďalšiu infraštruktúru, zabezpečila spoločnosť MH Invest II ešte vlani. Zámer prevodu majetku v priemyselnom parku odobrili aj prievidzskí mestskí poslanci na svojom tohtotýždňovom rokovaní.

"My sme prenajali pozemky pod plánovanú výstavbu novej obslužnej komunikácie s názvom nové dopravné napojenie, ktorého súčasťou sú parkovacie plochy, osvetlenie, dažďová kanalizácia. Táto stavba bola skolaudovaná ešte koncom roka 2016. Keďže chceme, aby sa usporiadali vzťahy v priemyselnom parku, máme záujem osloviť MH Invest II, s.r.o., ktorý patrí pod ministerstvo hospodárstva, aby sa tento majetok previedol do vlastníctva mesta Prievidza," uviedol viceprimátor Prievidze Ľuboš Maxina.

O podmienkach nadobudnutia majetku v priemyselnom parku bude samospráva so štátnou spoločnosťou rokovať. To, či majetok mesto kúpi, bude práve podľa Maxinu predmetom rokovania. "Predpokladáme, že by mohol byť záujem nadobudnúť majetok za zvýhodnených podmienok, keďže súvisí s tvorbou pracovných miest a je to verejnoprospešná stavba. Je potrebné usporiadať veci aj okolo údržby, keďže v zimných mesiacoch treba zabezpečiť odhŕňanie snehu, čo spôsobuje určité problémy. Pozemok je mestský, cesta patrí MH Invest, obsluhujú ju spoločnosti Brose či Rübig," vysvetlil.

"Všetci vnímame, že ide o verejný záujem a treba to dlhodobo a koncepčne usporiadať, pretože nájom pozemku bol daný v zásade len na obdobie výstavby cesty," skonštatoval prievidzský viceprimátor.

O výsledkoch rokovania bude mesto informovať, zároveň ich predloží mestským poslancom a bude sa môcť rozhodnúť, či dohodnuté podmienky bude radnica akceptovať, avizoval Maxina.