Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Trenčiansky kraj

Knižnica M. Mišíka sa zapojila do Týždňa slovenských knižníc

Ilustračná snímka. Foto: Cvernovka ateliér priestory obchod knihy umenie

Od pondelka do 11. marca ponúkne v rámci celoslovenského podujatia besedu či bezplatný zápis pre nových čitateľov.

Prievidza 5. marca (TASR)- Pobočky Mestskej knižnice Mikuláša Mišíka v Prievidzi sa zapojili do Týždňa slovenských knižníc. Od pondelka do 11. marca ponúknu v rámci celoslovenského podujatia besedu či bezplatný zápis pre nových čitateľov, informovala Nina Pekárová z Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi.

"Pobočky našej mestskej knižnice si pre verejnosť pripravili bezplatný zápis nových čitateľov, ktorý bude trvať počas celého týždňa. V pondelok sa uskutoční aj interaktívna beseda s Martinom Danišom o knižke pod názvom O chlapcovi, ktorý mal rád vôňu čokolády a vo štvrtok 8. marca sa na pobočke Zapotôčky bude konať športovo-edukatívne stretnutie so Sašou Kollárovou a deťmi Materskej školy na ulici J. Matušku," priblížila Pekárová.

Na všetkých pobočkách sa podľa nej budú konať i ďalšie najrozličnejšie podujatia pre všetkých, ktorí majú radi knihy. "Viac informácií o nich sa čitatelia dozvedia priamo na pobočkách na Zapotôčkach, v dome kultúry a na Kopaniciach," doplnila.

Tohtoročný 19. ročník Týždňa slovenských knižníc 2018 má motto Knižnice pre všetkých. Organizátormi podujatia sú Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Ambasádorom Týždňa slovenských knižníc 2018 je Ján Gallovič, člen činohry Slovenského národného divadla. "Týždeň slovenských knižníc 2018 bude na celom Slovensku prebiehať prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí za účelom pozitívne zviditeľňovať knižnice ako významné kultúrne a vzdelávacie inštitúcie, ktoré plnia svoju nezastupiteľnú úlohu v rozvoji znalostnej spoločnosti," dodala Pekárová.