Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi sa muž dožadoval práva voliť, neskôr napadol policajta

Erb mesta Prievidza Foto: Heraldický register

Podľa trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne, agresívny muž zaútočil na dvojčlennú hliadku, jedného príslušníka polície napadol slovne a druhého fyzicky.

Prievidza 15. novembra (TASR) - Slovným napadnutím členov komisie a fyzickým útokom na jedného z členov policajného zboru skončilo vyčíňanie muža, ktorý sa podvečer v Prievidzi v Materskej škole na Športovej ulici dožadoval svojho práva voliť. "Muž, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu, chcel využiť svoje volebné právo, aj keď nebol zapísaný v zozname voličov. Malo by ísť o obyvateľa Prievidze, ale s trvalým pobytom v Nemecku," povedal pre TASR Roman Veselý z tamojšej okrskovej komisie.

Pokračoval, že komisia na agresora po slovných útokoch zavolala hliadku polície, ktorá ho odviedla von z volebnej miestnosti. "Tam fyzicky napadol policajta," ozrejmil.

Ako spresnila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, agresívny muž zaútočil na dvojčlennú hliadku, jedného príslušníka polície napadol slovne, druhého fyzicky, a to tak, že ho udrel päsťou do tváre a do obočia. "Muž sa odmietol podrobiť dychovej skúške, momentálne je v cele predbežného zadržania. Polícia vykonáva prvotné úkony vyšetrovania. Muž bude pravdepodobne obvinený z útoku na verejného činiteľa," doplnila.

Podrobnejšie informácie k prípadu poskytne polícia v nedeľu (16.11.).