Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Na vybraných uliciach v Prievidzi nebudú môcť stáť bytové domy

Prievidza

Zmenami a doplnkami územného plánu centrálnej zóny reaguje samospráva aj na petíciu obyvateľov, ktorí požadovali zachovanie existujúceho funkčného využitia na vybraných uliciach.

Prievidza 31. októbra (TASR)- Na uliciach Duklianska, Ľudovíta Štúra a Andreja Sládkoviča v Prievidzi nebudú môcť stavebníci budovať bytové domy či iné viacpodlažné budovy. Obmedzenie schválili prostredníctvom zmien a doplnkov územného plánu centrálnej mestskej zóny prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (30.10.).

Zmenami a doplnkami číslo tri územného plánu centrálnej zóny reaguje samospráva aj na petíciu obyvateľov, ktorí požadovali zachovanie existujúceho funkčného využitia na vybraných uliciach na sídlisku Píly, kde je zástavba rodinných domov, povedal referent pre územné plánovanie Mestského úradu v Prievidzi Roman Veselý.

Doteraz platný územný plán totiž podľa neho navrhoval, aby sa toto územie zmenilo na troj-, štvorpodlažnú zástavbu budov, aké sú na sídlisku Píly s tým, že cez všetky tri ulice má viesť diagonálny peší priechod. "Obyvatelia, ktorí chceli stavať rodinné domy, by ich tak budovali v rozpore s územným plánom. Petícia bola práve proti zámeru troj- a štvorpodlažných objektov," ozrejmil s tým, že na uliciach zostane zachovaná funkcia individuálnej bytovej výstavby. "Regulatívmi je určená maximálna podlažnosť na dve nadzemné podlažia, tiež je tam stavebná hranica, ktorá kopíruje existujúcu zástavbu," dodal Veselý.

V územnom pláne centrálnej mestskej zóny samospráva doplnila i okružnú križovatku na ulici Za depom, čím zosúladila územný plán mesta s jej nadriadenou dokumentáciou. Do zmien zapracovala i niektoré požiadavky súkromných investorov a mesta.