Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza podporila dotáciou tanečníkov z klubu Fantastic ELKO

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

História klubu Fantastic ELKO siaha do roku 1994, kedy jeho súčasný vedúci Norbert Burkuš založil prvú tanečnú skupinu so štyrmi dievčatami a okamžite sa stali populárni.

Prievidza 16. augusta (TASR) - Samospráva Prievidze podporila dotáciou tanečníkov z Fantastic ELKO. Klubu, ktorý patrí k najstabilnejším umeleckým kolektívom v metropole hornej Nitry, dala 1000 eur, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Finančné prostriedky použije tanečná skupina na krytie časti nákladov spojených s materiálno-technickým zabezpečením klubu v podobe prenájmu priestorov a kúpy tanečných kostýmov potrebných na vystúpenia," konkretizoval hovorca.

História klubu Fantastic ELKO siaha do roku 1994, kedy jeho súčasný vedúci Norbert Burkuš založil prvú tanečnú skupinu so štyrmi dievčatami a okamžite sa stali populárni nielen v regióne, ale aj na Slovensku. V roku 1996 vzniká oficiálny názov skupiny Fantastic.

"Burkuš ako choreograf vytvoril desiatky úspešných choreografií, čoho svedectvom je viac ako 120 ocenení z rôznych tanečných súťaží a prehliadok a tri tituly majstra Európy. Skupina tiež získala niekoľko cien za kultúru v meste Prievidza a cenu Osobnosti mesta Prievidza za rok 2013," doplnil Ďureje.

Fantastic prešiel pod vedením Burkuša od roku 1996 dlhú cestu a dnes má viac ako 100 členov. "Vďaka jeho talentu a tvrdej práci sa zaradil medzi tanečnú špičku na Slovensku," dodal.