Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

PRIEVIDZA: Škôlku na Malonecpalskej ulici vytopilo,vyučovanie prebieha

Ilustračné foto. Foto: TASR/archív

Riaditeľka však požiada tých rodičov, ktorí chcú, aby si svoje deti zobrali domov.

Prievidza 16. júna (TASR) - Búrka, ktorá v pondelok (15.6.) popoludní zasiahla Prievidzu a jej okolie, spôsobila škody aj v interiéri Materskej školy (MŠ) na Malonecpalskej ulici v okresnom meste. Pre poruchu na kanalizačnom systéme neodtekala voda a táto zaplavila časť priestorov MŠ. Na odstraňovaní škôd už pracuje firma, ktorá sa na tieto opravy špecializuje. TASR o tom informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Vyučovací proces v škôlke prerušený nie je. Riaditeľka však požiada tých rodičov, ktorí chcú, aby si svoje deti zobrali domov. Ostatní žiaci budú prerozdelení do miestností, ktoré touto poruchou na kanalizačnom systéme neboli zasiahnuté," uviedol Ďureje.

Firma v spolupráci so samosprávou intenzívne pracuje na tom, aby boli priestory MŠ dané do zodpovedajúceho prevádzkového, ako i hygienického stavu, termín ukončenia prác však hovorca odhadnúť nevedel. "Práve pri výčinoch počasia, ako sú prívalové dažde či sneženie, sa môžu ukázať nedostatky na budovách prievidzských škôl a škôlok, na ktorých je značný investičný dlh. Teraz odstraňujeme havarijnú situáciu na niečom, čo malo byť opravené už roky," poznamenal.