Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Smer-SD v Prievidzi podporí na post primátora K. Macháčkovú

Informovali o tom dnes zástupcovia Smeru-SD na tlačovej konferencii v Prievidzi.

Prievidza 26. septembra (TASR) - V nadchádzajúcich komunálnych voľbách postaví Smer-SD v Prievidzi plný počet kandidátov na poslancov do 25-členného mestského zastupiteľstva (MsZ). Strana zároveň podporí kandidátku na primátorský post súčasnú primátorku Katarínu Macháčkovú (Sieť). Informovali o tom dnes zástupcovia Smeru-SD na tlačovej konferencii v Prievidzi.

"Hlavne sme vsadili na odbornosť jednotlivých kandidátov a samozrejme aj skúsenosti. Načreli sme do všetkých oblastí spoločenského života, sú tam športovci, lekári, učitelia, riaditelia, súkromní podnikatelia, sociálni pracovníci v oblasti zdravotne ťažko postihnutých a tiež z oblasti kultúry," uviedol prievidzský okresný predseda Smeru Vladimír Jánoš.

Je presvedčený o tom, že strana postavila kandidátov s dokonalou odbornosťou, ktorí, ak budú zvolení, budú preferovať predovšetkým záujmy jednotlivých obvodov a budú prínosom pre občanov Prievidze.

Smer-SD vlastného kandidáta na primátora nestavia, podporí podpredsedníčku Siete a primátorku Prievidze Katarínu Macháčkovú. Podľa trenčianskeho krajského predsedu strany Jaroslava Bašku urobila veľa pre mesto a začala s projektmi, ktoré ešte nie sú dokončené. "Myslím si, že nielen v meste Prievidza, ale aj vo všeobecnosti, ak má primátor alebo starosta rozrobené tie svoje projekty, tak sa patrí, aby ich aj dokončil. A ja pevne verím, že za ďalšie štyri roky tie projekty aj dokončia," poznamenal.

Podporu Macháčkovej ako i nezávislého Richarda Rybníčka v Trenčíne, či nezávislého Jozefa Božika v Partizánskom by Baška podľa svojich slov za dozrievanie strany neoznačil. "V tej komunálnej politike aj občania, voliči hľadia v prvom rade na to, čo kandidáti v samospráve dokážu urobiť, a potom je to stranícke tričko. Ak máme rozumných kandidátov nielen zo strany Smer, ale aj z iných strán, máme tiež vytvorené rôzne koalície a keď vidíme, že ten človek dokáže niečo v tej samospráve urobiť, tak samozrejme vieme sa dohodnúť aj na takejto podpore, aj na podpore nezávislých kandidátov," dodal.

Kandidatúru súčasnej primátorky podporí aj Slovenská národná strana (SNS). "Dôvodom sú hlavne výsledky práce vedenia mesta za posledné štyri roky, kedy sa v Prievidzi nastavil ozdravný režim a rozbehli mnohé dôležité projekty. Vďaka racionálnemu finančnému riadeniu sa darí znižovať zadlženosť mesta a mestských spoločnosti," informoval predseda Miestnej organizácie SNS v Prievidzi a zástupca okresného predsedu SNS Štefan Škríp.

Podpredsedníčka Siete podporu od lídrov iných politických strán podľa jej vyjadrenia víta. "Hlavne preto, lebo potvrdzuje, že sme v uplynulom funkčnom období s mojím tímom mesto viedli správnou cestou. V podpore lídrov z iných strán vidím prejav dôvery a uznania za to, čo sa nám za štyri roky v Prievidzi podarilo. A to je zadosťučinenie našej práci," uviedla.

Ako doplnila, svoj zámer odporučiť ju ako kandidáta na primátora jej už naznačovali aj lokálni lídri niektorých pravicových strán. "Teší ma, že v Prievidzi dokážeme ľudí spájať pre realizáciu kvalitného programu naprieč politickým spektrom," uzavrela.

Okrem 44-ročnej Macháčkovej, ktorá pôjde do volieb za Sieť, kandidujú v Prievidzi na post primátora ako nezávislí 49-ročný profesionálny vojak vo výslužbe Daniel Brezoňák, 37-ročný manažér a poslanec MsZ Michal Dobiaš, 45-ročný štátny zamestnanec Karol Gerdenich, 39-ročný riaditeľ IT firmy Richard Marko a 49-ročný manažér Milan Šemrinec. Strana KSS nominovala 43-ročnú súdnu exekútorku Vieru Hurtišovú a Strana zelených 51-ročného bývalého zápasníka Jozefa Lohyňu.

O 25 stoličiek v mestskom parlamente má záujem 123 Prievidžanov. Za Smer-SD je to spomínaných 25 kandidátov, za Sieť 24, desať za KDH, deväť za DOST, šesť za SNS, päť za koalíciu Most-Híd, Strana zelených a Nový parlament, po troch za koalíciu NOVA s OKS a SDKÚ-DS, po jednom za KSS, SOĽ, ĽSNS, TIP, SDS a SaS. Celkom 32 občanov kandiduje ako nezávislých.

Komunálne voľby budú 15. novembra.