Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi pribudli dve nové fitnes ihriská

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Poliak

Vonkajšie fitnes ihriská budú slúžiť na voľnočasové aktivity obyvateľov, na tréningové procesy športovcov, ale aj žiakom základných a stredných škôl.

Prievidza 4. novembra (TASR) - Prievidžania a návštevníci mesta majú nové možnosti na športovanie pod holým nebom. Dve fitnes ihriská pribudli na Nábrežnej ulici a vo vnútrobloku medzi ulicami Banícka, Juraja Palkoviča a Jozefa Siváka.

"Fitnes ihriská sú vybavené rôznymi tréningovými prvkami. Patria medzi ne trojitý twister, eliptický trenažér, dvojité bradlá, hyperextenzia, trojitá hrazda či trenažér chôdze," informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Vonkajšie fitnes ihriská budú podľa neho slúžiť na voľnočasové aktivity obyvateľov, na tréningové procesy športovcov, ale aj žiakom základných a stredných škôl. "V praxi to znamená, že fitnes zariadenia sú určené pre všetky vekové kategórie od tých najmladších až po seniorov," podotkol.

Vybudovanie prvých troch fitnes ihrísk zabezpečilo mesto na Gazdovskej, Šulekovej a Koncovej ulici v roku 2016. "Krátko po ich vybudovaní sa stali obľúbeným miestom na vonkajšie cvičenie obyvateľov a návštevníkov mesta všetkých vekových kategórií," skonštatoval Ďureje.