Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza: V mestskom parku pribudli ďalšie ohniská

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Mesto vníma v poslednom období nárast návštevnosti parku, a to bolo aj jeho cieľom, vytvoriť miesto, kde si nájdu obyvatelia oddych a relax.

Prievidza 20. júna (TASR) - Skultúrniť a najmä viac zatraktívniť prievidzský mestský park bolo cieľom sobotňajšej (20.6.) brigády. Tú zorganizovala Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) v Prievidzi v spolupráci s prievidzskou samosprávou.

Ako povedal hospodár MO SRZ Zdenko Čavojčin, počas brigády pribudli v parku dve ohniská, sedenie k nim a vyčistilo sa jazierko od stromov, ktoré popadali pri nedávnej víchrici a momentálne je plné života. "Ja som tam v priebehu dvoch rokov vysadil okolo 200 kilogramov rýb - kapry, pleskáče, nejaký amur je tam, okrasné karasy, jalce, ktoré prišli z rieky," spresnil.

Rybári sa snažia postupne sledovať mikro ekosystém, ktorý sa tam vyvíja a na jeseň majú podľa Čavojčina v pláne vysadiť tam viac rýb, aby kalili vodu a neprerastali tam riasy, nakoľko je vo vode veľa sedimentov.

"Je to jedna z tých ďalších aktivít, ktorú sme spoločne s rybármi rozvinuli a som im veľmi vďačná, lebo vždy, keď prídem do parku, si ho pozriem s veľkou radosťou. Majú na tom veľkú zásluhu, že to tu dnes vyzerá tak, ako to vyzerá. Vyčistilo sa jazierko, urobili sa sedenia a stále sa o to starajú," poznamenala primátorka Prievidze Katarína Macháčková.

Mesto, ako pokračovala primátorka, vníma v poslednom období nárast návštevnosti parku, a to bolo aj jeho cieľom, vytvoriť miesto, kde si nájdu obyvatelia oddych a relax. "Preto sme teda vytvorili aj cyklotrasu, workoutové ihrisko a v najbližších týždňoch alebo mesiacoch bude zrealizované aj ďalšie ihrisko pre malé deti," doplnila a vyčíslila, že mesto do svojho parku investovalo približne 280.000 eur.