Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzský dopravca chce modernizovať informačný systém v autobusoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Modernizácia informačného systému v prímestských autobusoch bude spočívať v technologickej obnove zariadení.

Prievidza 13. februára (TASR) - Prievidzský autobusový dopravca plánuje modernizáciu informačného systému na svojich prímestských linkách. Na tento účel získal finančné prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Na dodávateľa zariadení už vyhlásil verejnú súťaž, vyplýva z oznámenia vo vestníku verejného obstarávania.

Modernizácia informačného systému v prímestských autobusoch bude spočívať v technologickej obnove zariadení. "Pôjde o výmenu dispečerského pracoviska, elektronických pokladníc v autobusoch a informačných systémov na stanici, pričom budú technologicky na lepšej úrovni. Elektronické pokladnice budú mať zmenu GPS, to znamená, že tam budú ďalšie informácie, ktoré sa môžu pri preprave využiť," spresnil pred časom generálny riaditeľ SAD Prievidza Michal Danko.

Zákazku rozdelil prepravca na tri časti. Prvá spočíva v dodaní 169 palubných počítačov do autobusov, druhá v dodaní 50 interiérových informačných tabúľ do autobusov a tretia sa týka dvoch exteriérových informačných tabúľ na autobusovú stanicu v Prievidzi.

Celkovú hodnotu zákazky odhadla spoločnosť na 677.252,50 eura bez dane z pridanej hodnoty, svoje ponuky môžu záujemcovia predkladať do 19. marca, a to na jednu, dve alebo všetky tri časti zákazky. Kritériom pre výber víťaza súťaže je u všetkých položiek najnižšia cena. SAD Prievidza schválil riadiaci orgán v rámci IROP nenávratný finančný príspevok vo výške 503.038,80 eura.

Spoločnosť zabezpečuje mestskú hromadnú, prímestskú a diaľkovú dopravu v okresoch Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou.