Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Publikácia Od frištiku k večeri prináša recepty z Trenčianskeho kraja

Regionálnu kuchárku s tradičnými receptami starých materí zozbieranú z Trenčianskeho kraja s názvom Od frištiku k večeri slávnostne pokrstili a predstavili 17. mája 2015 na 4. ročníku medzinárodnej výstavy cestovného ruchu Region Tour Expo v Trenčíne. Na veľtrhu sa predstavila takmer stovka vystavovateľov z ôsmich krajín. Spoločne s výstavou si prišli na svoje aj milovníci sladkostí počas 3. ročníka výstavy Torty a svet pečenia. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podpredseda TSK verí, že kniha bude mať úspech a milovníci kulinárskych špecialít, ktorí sami varia, si v nej nájdu inšpiráciu.

Trenčín 17. mája (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) má vlastnú regionálnu kuchárku nazvanú Od frištiku k večeri. Publikáciu obsahujúcu na 45 stranách 30 receptov charakteristických pre jednotlivé okresy TSK, pokrstili v rámci 4. ročníka medzinárodnej výstavy cestovného ruchu Region Tour Expo (15. – 16. 5.) na trenčianskom výstavisku Expo Center.

Podľa podpredsedu TSK Jozefa Trstenského sa recepty do regionálnej kuchárky začali zbierať na minuloročnom treťom ročníku výstavy Region Tour Expo. "Predseda TSK Jaroslav Baška vtedy sľúbil, že pri ďalšom ročníku bude vydaná regionálna kuchárka Trenčianskeho kraja. Slovo splnil, kuchárka obsahuje 30 chutí samosprávneho kraja, sú tam skvelé jedlá, ktoré sú dominantné v deviatich okresoch TSK," skonštatoval Trstenský.

Podpredseda TSK verí, že kniha bude mať úspech a milovníci kulinárskych špecialít, ktorí sami varia, si v nej nájdu inšpiráciu. Niektoré zo špecialít uverejnených v regionálnej kuchárke mali podľa neho možnosť ochutnať aj návštevníci tohtoročnej výstavy Region Tour Expo v expozícii Trenčianskeho samosprávneho kraja.



Publikáciu pripravilo Oddelenie komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, na jej tvorbe sa podieľali aj pedagógovia a žiaci SOŠ obchodu a služieb v Púchove a v Trenčíne a fotograf Radovan Stoklasa. Publikácia vyšla v náklade 1000 kusov.