Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

R. Rybníček opäť kandiduje do komunálnych volieb ako nezávislý

Na snímke Richard Rybníček. Foto: TASR Radovan Stoklasa

O primátorské kreslo Trenčína zabojuje R. Rybníček tretíkrát v rade.

Trenčín 5. septembra (TASR) – Trenčín – bližšie k moderným európskym mestám, je predvolebným sloganom úradujúceho primátora Trenčína Richarda Rybníčka, s ktorým ide do novembrových komunálnych volieb. Rybníček kandiduje ako nezávislý, o primátorské kreslo zabojuje tretíkrát v rade.

"Nie sme síce ešte úplne tam, kde by sme chceli byť, ale približujeme sa k mestám, ktoré sú v Európe, sú moderné, spĺňajú kritériá, ku ktorým by sme sa chceli priblížiť, a myslím si, že postupne sa nám to darí," skonštatoval Rybníček.

Ako dodal, v Trenčíne je ešte veľmi veľa vecí, ktoré treba dokončiť. Zo strategického hľadiska chce Rybníček pokračovať v projekte Trenčín SiTy. "Po modernizácii železnice zostalo v centre mesta veľa plochy, ktorá je voľná. Je to krásne územie pri Váhu a my sa budeme snažiť centrum mesta rozšíriť k Váhu na obidva brehy. Pracujeme na tom osem rokov a je to dôležité pre budúce generácie, aby mesto ožilo," doplnil primátor. Vyzdvihol tiež spoluprácu s väčšinou poslancami mestského zastupiteľstva, ktorí mali odvahu podporiť rozvojové projekty.

Pokračovať chce v riešení dopravnej situácie v Trenčíne, najmä riešiť kritickú situáciu na ceste I/61 vedúcu centrom mesta. Mesto už podľa neho má nejaké návrhy najmä na riešenie situácie v dvoch kľúčových bodoch cesty – pod starým cestným mostom a v križovatke pred Hotelom Elizabeth.

"Budeme pokračovať v otázke parkovacej politiky, v budovaní cyklotrás, posilňovaní mestskej hromadnej dopravy. Čím menej automobilov bude v meste, tým lepšie sa nám tu bude žiť. Výrazne sa budem venovať poľudšteniu a sprístupneniu lesoparku Brezina. Je to nádherné miesto, ktoré však má dnes veľké množstvo bariér. Máme projekty na to, aby sa Brezina presvetlila, aby bola bezpečná nielen cez deň, ale aj večer," doplnil Rybníček.

Dôležité bude podľa neho tiež chrániť mesto pred nájazdmi ľudí, ktorí si myslia, že z verejných miest si môžu urobiť svoj vlastný biznis. Intenzívne chce tiež spolupracovať s malými komunitami – ľuďmi, ktorí pre mesto robia množstvo práce. Dôležitými budú podľa neho investície do rekonštrukcie Matúšovej ulice až k Trenčianskemu hradu, do kompletnej revitalizácie Hviezdoslavovho námestia, átria, do revitalizácie vnútroblokov na sídlisku Juh, na Sihoti a ďalších projektov, na ktoré pôjdu financie z eurofondov. Pripomenul, že mesto za posledné štyri roky preinvestovalo z kapitálových výdavkov okolo 28 miliónov eur.

Rybníček zdôraznil, že vyzbieral zatiaľ asi 800 podpisov na podporu jeho kandidatúry, nežiada o podporu kandidatúry žiadnu politickú stranu. "Rovnako ako pred štyrmi i ôsmimi rokmi za mnou nestál žiadny politik, nepotreboval som to. Komunálna politika je o práci pre ľudí. Chcem zostať nezávislým primátorom a primátorom, ktorý nežiada podporu politických strán. Ak sa akákoľvek politická strana, okrem ĽSNS, rozhodne, že ma podporí, tak ako v minulých rokoch poviem, že áno, ďakujem," zdôraznil Rybníček.