Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Na sídliskách v Prievidzi pribudnú desiatky parkovacích miest

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Najviac miest na parkovanie pribudne na sídlisku Zapotôčky na Ulici J. Fándlyho.

Prievidza 16. októbra (TASR) - Dovedna 81 nových parkovacích miest pribudne v nasledujúcich týždňoch na sídliskách Necpaly, Píly a Zapotôčky v Prievidzi. Spevnené plochy pre státie osobných automobilov na území štvorice volebných obvodov vybrali poslanci prievidzského mestského zastupiteľstva. Samospráva ich výstavbu financuje najmä z peňazí, ktoré získava z regulácie parkovania v centrálnej mestskej parkovacej zóne. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Najviac miest na parkovanie pribudne na sídlisku Zapotôčky na Ulici J. Fándlyho, kde pribudne parkovisko s kolmým státím pre približne 40 osobných motorových vozidiel. Zároveň sa zrealizuje vodorovné a zvislé dopravné značenie na celej existujúcej ploche s vyznačením priestorov pre umiestnenie kontajnerov. Na Veľkonecpalskej ulici v Necpaloch sa vybuduje 28 a na Svätoplukovej ulici na sídlisku Píly 13 nových parkovacích miest," ozrejmil Ďureje.

Nové spevnené plochy na Veľkonecpalskej ulici by mali obyvatelia začať využívať od 23. októbra, na Svätoplukovej ulici od 22. novembra a na Ulici J. Fándlyho od 20. decembra.