Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Skauti budú rozdávať Betlehemské svetlo v Prievidzi i Bojniciach

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Rozdajú ho všetkým záujemcom na Štedrý deň medzi 13.00 h a 14.00 h na desiatich miestach v Prievidzi i Bojniciach.

Prievidza 23. decembra (TASR) - Skautskí dobrovoľníci z Prievidze opäť roznášajú Betlehemské svetlo. Plamienok odpálený v Bazilike Narodenia Pána už doniesli do Prievidze a okolitých obcí. Už dnes ho odovzdajú vedeniu mesta Prievidza a na Štedrý deň ho rozdajú obyvateľom okresného mesta i Bojníc. Informoval o tom vodca 14. zboru Prievidza Alojz Vlčko.

Na cestu do Prievidze sa Betlehemské svetlo vydalo rýchlikom z Bratislavy v sobotu 19. decembra popoludní. Prievidzskí skauti ho priniesli do okolitých obcí, zariadení pre seniorov. "Dnes popoludní aj na vianočné trhy, kde vystúpia s krátkym programom a oficiálne ho odovzdajú vedeniu mesta Prievidza. Napokon na Štedrý deň ho odpália všetkým záujemcom, aby im mohlo svietiť pri sviatočnom stole," priblížil Vlčko.

Skauti a skautky rozdajú Betlehemské svetlo všetkým záujemcom na Štedrý deň medzi 13.00 h a 14.00 h na desiatich miestach v Prievidzi i Bojniciach. V Prievidzi to bude Dlhá ulica, Námestie slobody a sídliská Žabník, Necpaly, Sever, Píly a Zapotôčky. V Bojniciach zase lokality pri lekárni Notre Dame, pred Kostolom sv. Martina a v časti Dubnica. "Okrem toho Betlehemské svetlo rozdajú na Štedrý deň aj po skončení vigílnych svätých omší vo farskom a piaristickom kostole a kostole na sídlisku Zapotôčky v Prievidzi, tiež v bojnickom kostole, a to približne medzi 17.00 h a 17.30 h," dodal Vlčko.