Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Školáci a škôlkari z Prievidze budú súťažiť v šachu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Zapoja sa tak do projektu Smart Kids, ktorý organizuje spolu so samosprávou Šachový klub Prievidza.

Prievidza 7. októbra (TASR) - Deti zo základných a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza budú súťažiť v šachu. Zapoja sa tak do projektu Smart Kids, ktorý organizuje spolu so samosprávou Šachový klub Prievidza. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Prievidzskí šachisti pripravili v tomto školskom roku dva šachové turnaje, uskutočnia sa 22. októbra a 11. februára 2020 v Základnej škole na ulici P. J. Šafárika. "Záujem o nový projekt Smart Kids je zo strany našich škôl veľký. Predpokladáme, že sa turnajov zúčastní až 200 účastníkov," skonštatovala Beata Révayová vedúca odboru školstva Mestského úradu v Prievidzi.

Žiaci budú podľa nej súťažiť v troch vekových kategóriách, v bodovom hodnotení sa školám budú sčítavať body všetkých ich reprezentantov.

Šachovnice, figúrky a ďalší materiál poskytne súťažiacim klub. "Šach podporuje rozvoj logického myslenia a cvičí pamäť. Má v sebe prvky umenia, vedy a športu. O výsledku rozhodujú taktické i strategické schopnosti hráčov a ich pozornosť a sústredenie," dodal Ďureje.