Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčania budú po vyše 80 rokoch bez letného kúpaliska

Na archívnej snímke z 12. júna 2012 tobogány novej letnej plavárne v Trenčíne. Foto: TASR/ Radovan Stoklasa

Staré kúpalisko pre rekonštrukciu železničnej trate zbúrali, nové je ešte nefunkčné, nemá dotiahnuté inžinierske siete.

Trenčín 1. júna (TASR) – Obyvatelia Trenčína a návštevníci mesta sa počas tohto leta nebudú môcť po vyše 80 rokoch okúpať na letnom kúpalisku. Staré kúpalisko pre rekonštrukciu železničnej trate zbúrali, nové je ešte nefunkčné, nemá dotiahnuté inžinierske siete.

Podľa hovorkyne mesta Eriky Ságovej, Trenčanov mesto už rok vopred informovalo, že v tejto letnej turistickej sezóne zostanú bez kúpaliska. Siete k novému kúpalisku dotiahnu až v budúcom roku, kedy by už malo začať slúžiť verejnosti.

"V máji 2015 musí byť tzv. malá stavba nielen dokončená, ale už aj skolaudovaná. Jej súčasťou je nielen rozšírenie a úprava niektorých komunikácií v Zámostí, ale aj napojenie novej plavárne k sieťam, rekonštrukcia prístupového mosta na Ostrov, ktorý bude rozšírený o lávky pre chodcov i cyklistov, zväčšené bude i parkovisko pri krytej plavárni," skonštatovala Ságová s tým, že od mosta na Ostrov k novému kúpalisku vybudujú novú cestu.

Ako dodala, predchádzali tomu zložité rokovania primátora Trenčína Richarda Rybníčka s vedením Železníc SR o zmluve, ktorej sa ľudovo hovorí malá stavba. Ide o sumu 6,5 milióna eur, ktorú investuje štát. "Jednou z najbližších možností letného kúpania bude pre Trenčanov počas tohto leta nádrž v miestnej časti Opatová, kde sa mesto snaží zabezpečiť autobusovú dopravu počas letných prázdnin," doplnila hovorkyňa.

Nové letné kúpalisko v Trenčíne dokončili na jeseň 2010, len pár týždňov pred komunálnymi voľbami. Nemalo však inžinierske siete, a tak bolo nefunkčné. Trenčiansky primátor Rybníček kauzu kúpaliska bez vody zdôvodnil manažérskym zlyhaním jeho predchodcu Branislava Cellera, ten tvrdil, že siete mali vybudovať Železnice Slovenskej republiky.

Na archívnej snímke z 12. júna 2012 brífing primátora Trenčína Richarda Rybníčka s novinármi v priestoroch novej letnej plavárne v Trenčíne, ktorá zostáva pre verejnosť uzatvorená.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa