Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

ŠÚTOVCE: V obci zriadia po rokoch škôlku

Ilustračné foto Foto: TASR/archív

Samospráva zareagovala na výzvu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na rozšírenie kapacít materských škôl a na svoj projekt získala 30.000 eur.

Šútovce 21. júna (TASR) - Do malej obce Šútovce v okrese Prievidza sa po niekoľkých rokoch vráti škôlka. Samospráva zareagovala na výzvu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR na rozšírenie kapacít materských škôl (MŠ) a na svoj projekt získala 30.000 eur.

"Škôlka prestala v Šútovciach fungovať v súvislosti s nepriaznivým demografickým vývojom v 90. rokoch. V poslednom období sa nám však prisťahovali do obce mladí obyvatelia. Minulý rok sa tak narodilo šesť bábätiek, predtým rok štyri, ďalšie dve sa majú narodiť v tomto," zdôvodnil pre TASR potrebu zriadenia MŠ starosta obce Miroslav Rajčo.

MŠ by mala po tri nasledujúce roky kapacitne postačovať pre 12 detí a bude sídliť v prízemných priestoroch bytového domu. Obec má v pláne ich prestavať podľa hygienických noriem, pribudnúť by mala aj menšia terasa, kde sa budú deti hrať. "Aktuálne dobiehajú administratívne záležitosti, v priebehu mesiaca by sme mali vyhlásiť aj súťaž na realizáciu projektu," objasnil Rajčo.

Obec už požiadala aj ministerstvo školstva o mimoriadne zaradenie svojej budúcej MŠ do siete škôl a školských zariadení od 1. januára 2016. "Ak našej žiadosti nevyhovie, škôlku otvoríme od 1. septembra 2016," dodal šútovský starosta.