Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Temeš chce modernizovať verejné osvetlenie za viac ako 41.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Ak bude obec so svojou žiadosťou o fondy z Európskej únie úspešná, na financovaní sa bude podieľať piatimi percentami z celkovej vysúťaženej sumy.

Temeš 27. júla (TASR) - Zmodernizovať verejné osvetlenie na svojom území má v pláne samospráva obce Temeš v okrese Prievidza. Na tento účel žiada prostriedky z fondov Európskej únie. Na dodávateľa prác už obec vyhlásila verejnú súťaž, predpokladané náklady odhadla na 41.325 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Informovala o tom starostka Temeša Oľga Fakanová.

"Prostriedky v rovnakej výške, ako sú predpokladané náklady na projekt, žiadame z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, opatrenia Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia pre mestá a obce a poskytovanie poradenstva v oblasti energetiky. Výzvu vyhlásilo Ministerstvo hospodárstva SR," uviedla starostka.

Podľa jej ďalších slov projekt zahŕňa obnovu osvetlenia na celom území Temeša a nižšia cena, ktorú samospráva na modernizáciu žiada, je podmienená rozlohou obce, ako i nižším počtom bodov osvetlenia.

Uchádzači o zákazku môžu svoje ponuky predložiť do 10. augusta, kritériami úspešnosti v súťaži sú najnižšia cena a lehota výstavby. Víťaz obstarávania by mal projekt zrealizovať do 120 dní od podpisu zmluvy o dielo. Ak bude obec so svojou žiadosťou o fondy z Európskej únie úspešná, na financovaní sa bude podieľať piatimi percentami z celkovej vysúťaženej sumy.