Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky kraj: Nové autá dostalo päť dobrovoľných hasičských zborov

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR

V priebehu celého roka príde do ďalších obcí ešte 500 vozidiel.

Pruské 20. júna (TASR) - Dobrovoľní hasiči z Pruského v okrese Ilava, Trenčianskych Teplíc, Vaďoviec, Pobedimu a Čachtíc v okrese Nové Mesto nad Váhom môžu pri svojich zásahoch využívať nové repasované hasičské vozidlá. Obec Čachtice ako jedna z prvých má k dispozícii aj protipovodňový vozík. Techniku obciam Trenčianskeho kraja dnes odovzdal podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov.

"Tak ako predtým, aj teraz minister vyzdvihol nesmiernu obetavosť dobrovoľných hasičov a vôľu bojovať s nepriazňou osudu a prírody. Taktiež veľmi ocenil angažovanosť najmladších dobrovoľníkov, ktorých rodičia vedú k tejto bohumilej činnosti a namiesto sedenia za počítačom sa učia tejto ušľachtilej službe svojej obci a jej obyvateľom," uviedol Lazarov.

Pripomenul, že v priebehu celého roka príde do ďalších obcí ešte 500 vozidiel a viac ako 600 protipovodňových balíčkov. "Balíky prvej pomoci majú uľahčiť samosprávam zvládanie mimoriadnych udalostí na miestnej úrovni v čase povodní. Kľúčom pre výber obcí, ktorým je pomoc určená, bola miera povodňového rizika, ako aj podrobná analýza databázy zásahov hasičov a záchranárov," dodal.