Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín bude v budúcom roku hospodáriť so sumou 38 miliónov eur

Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka je schválený rozpočet jednoznačne najrozvojovejší za posledných päť rokov.

Trenčín 16. decembra (TASR) – Mesto Trenčín bude v budúcom roku hospodáriť s celkovou sumou 38 miliónov eur. Vyrovnaný rozpočet na rok 2016 na dnešnom zasadnutí schválili poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva. Za rozpočet hlasovalo všetkých 25 poslancov.

Podľa trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka je schválený rozpočet jednoznačne najrozvojovejší za posledných päť rokov, čo súvisí aj so zlepšovaním finančnej situácie mesta. Za najdôležitejšiu považuje skutočnosť, že sa v rozpočte posilnila oblasť vzdelávania, sociálnych služieb a oblasť čistoty mesta a údržby komunikácií.

"Návrh programového rozpočtu mesta Trenčín na rok 2016 je zostavený konzervatívne v časti bežných príjmov mesta, reálne v časti jeho výdavkov. Zohľadňuje priority mesta v oblasti vzdelávania a sociálnej oblasti, viac financií pôjde na starostlivosť o čistotu a údržbu mesta. Investície sú určené na rozvoj mesta, infraštruktúru a riešenie modernizačného dlhu. V roku 2016 počítame so spustením novej letnej plavárne. Jej dokončenie a kolaudácia je závislá od rokovaní so štátom," priblížil Rybníček.

Naďalej podľa neho platí základná filozofia znižovania celkového zadlženia mesta a zodpovednej rozpočtovej politiky. "Toto tempo už nebude také radikálne ako tomu bolo v rokoch 2011 – 2014, kedy klesol dlh o 51 % za štyri roky. Cieľom je, aby dlh na konci roka 2018 bol nižší ako na konci roka 2014 aj napriek tomu, že v rokoch 2016 – 2018 sa počíta so zásadnou investíciou súvisiacou s rekonštrukciou Mierového námestia," doplnil trenčiansky primátor.