Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčín požiada o príspevok z fondov na spoluprácu s mestom Bod

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Nórske mesto Bod je v roku 2024 jedným z troch európskych hlavných miest kultúry.

Trenčín 28. februára (TASR) - Mesto Trenčín požiada o finančný príspevok z grantov EHP a Nórska v maximálnej výške 730.000 eur na bilaterálnu spoluprácu s nórskym mestom Bod, ktoré je v roku 2024 jedným z troch európskych hlavných miest kultúry. Návrh na podanie žiadosti o poskytnutie finančných prostriedkov schválili v stredu poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.

Ako informoval trenčiansky viceprimátor Patrik Žák, podmienkou poskytnutia príspevku je aj uzatvorenie partnerských dohôd s partnermi v tejto bilaterálnej iniciatíve, ktorým následne mesto uhradí časť z poskytnutého príspevku vyplývajúcu z uzatvorených partnerských dohôd a aj samotnej zmluvy o poskytnutí príspevku s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

"Vďaka zisku titulu Trenčín, Európske hlavné mesto kultúry 2026, má mesto Trenčín príležitosť získať financovanie pomocou finančných prostriedkov z Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu na vzájomnú spoluprácu a zdieľanie know-how, kultúrne výmeny, rozvoj odbornosti pracovníkov v kultúrnom odvetví, výskum, podporu rozpoznateľnosti mesta Trenčín v zahraničí a podobne," informoval Žák.

Partnerské dohody mesto Trenčín podpíše so štyrmi partnermi z Nórska a Kreatívnym inštitútom Trenčín. Maximálny príspevok na projekt mesta bude vo výške 410.000 eur.