Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansku elektrickú železnicu dnes oživila Trojkráľová električka

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pravidelná železničná doprava, ktorá sa na historickej trati začala ešte za Rakúsko-Uhorska, sa skončila po viac ako storočí 11. decembra 2011 pre nerentabilnosť.

Trenčianske Teplice 6. januára (TASR) – Na svoju prvú tohtoročnú jazdu sa dnes popoludní vydala vlaková súprava na úzkorozchodnej železničnej trati Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice. Trojkráľová električka absolvovala tri jazdy oboma smermi vďaka nadšencom z neziskovej organizácie Trenčianska elektrická železnica.

Ako informoval primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty, električka sa vydala na trať o 13.00, 15.00 a 17.00 z Trenčianskej Teplej, v opačnom smere odchádzala z Trenčianskych Teplíc o 13.40, 15.40 a 17.40 h.

Pravidelná železničná doprava, ktorá sa na historickej trati začala ešte za Rakúsko-Uhorska, sa skončila po viac ako storočí 11. decembra 2011 pre nerentabilnosť. Vlaky však po historickej železnici úplne premávať neprestali. Prevádzku Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ) prevzala skupina nadšencov, ktorá z nej chce urobiť atrakciu počas kúpeľnej sezóny, ale aj počas kultúrno-spoločenských podujatí.