Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V časti obce Bystričany chce samospráva vybudovať kanalizáciu

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Podmaník

Splaškovú kanalizáciu v dĺžke 442 metrov plánuje bystričianska samospráva vybudovať na uliciach Kpt. Nálepku a Ružová, pričom ide o jej siedmu vetvu.

Bystričany 29. júla (TASR) - Výstavbu splaškovej kanalizácie v časti obce plánuje v nasledujúcom období samospráva Bystričian v okrese Prievidza. Na dodávateľa prác už vyhlásila i súťaž, pričom náklady na projekt odhadla na 78.131,45 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámenia, ktoré obec dnes uverejnila vo vestníku verejného obstarávania.

Splaškovú kanalizáciu v dĺžke 442 metrov plánuje bystričianska samospráva vybudovať na uliciach Kpt. Nálepku a Ružová, pričom ide o jej siedmu vetvu. "Pre tieto ulice sme sa rozhodli z dôvodu, že ide o kritický úsek obce, ktorý kanalizáciu vyžaduje," ozrejmil pre TASR starosta Bystričian Vojtech Bartoš. Doplnil, že projekt zafinancuje obec výlučne z vlastných zdrojov, ktoré našla v rezervnom fonde.

Uchádzači o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 20. augusta, kritériom pre výber víťaza bude najnižšia cena. Kanalizáciu by mal dodávateľ prác vybudovať do dvoch mesiacov od podpisu zmluvy o dielo. Bystričany majú podľa slov starostu doposiaľ odkanalizovaných asi 40 % svojho územia.