Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

V Ľutove kandidujú menovci, podľa miestnych to kuriózne nie je

Hlasovacie lístky vo Voľbách do orgánov samosprávy obcí 2014 v obci Ľutove, okres Bánovce nad Bebravou, v sobotu 15. novembra 2014. Z kandidátov na starostu, ktorí majú rovnaké priezvisko, si v sobotu 15. novembra vyberajú svojho zástupcu obyvatelia Ľutova v Bánovskom okrese. Oslovení voliči, ktorí prišli na tamojší obecný úrad, to za kuriozitu nepovažujú. Predsedníčka miestnej volebnej komisie Daniela Vlčková spresnila, že rovnaké priezvisko majú dvaja kandidáti na starostu, ale i dvaja Ľutovčania kandidujúci na poslancov. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Predsedníčka miestnej volebnej komisie Daniela Vlčková spresnila, že rovnaké priezvisko majú dvaja kandidáti na starostu, ale i dvaja Ľutovčania kandidujúci na poslancov.

Ľutov 15. novembra (TASR) - Z kandidátov na starostu, ktorí majú rovnaké priezvisko, si dnes vyberajú svojho zástupcu obyvatelia Ľutova v Bánovskom okrese. Oslovení voliči, ktorí prišli na tamojší obecný úrad, to za kuriozitu nepovažujú.

Predsedníčka miestnej volebnej komisie Daniela Hučková spresnila, že rovnaké priezvisko majú dvaja kandidáti na starostu, ale i dvaja Ľutovčania kandidujúci na poslancov. Podľa jej ďalších slov obyvatelia o voľby záujem majú, k volebným urnám zvyknú chodiť najmä popoludní.

Cestou z práce prišiel odvoliť Anton Bartoš, ktorý voľby považuje za potrebné, pretože starosta je podľa jeho slov obyvateľom bližší ako štát. Ako pokračoval, o menovcoch na kandidačných listinách sa doma s rodinou nerozprával. "Poznám jedného aj druhého, jeden je kamarátov syn a druhý je kamarát," povedal. Bartoš túto situáciu za kuriozitu nepovažuje. "Tu je viac takých priezvisk, v Ľutove je to normálne," poznamenal.

Svoj hlas kandidátovi na starostu i na poslancov odovzdal aj Ľubomír Struhačka. "Idem z mesta domov, mám to po ceste a môžem si potom robiť svoju prácu," podotkol. Rovnako aj on zdieľa názor, že kandidujúci menovci nie sú ničím zaujímavým. "Prečo kuriozita? Minulé volebné obdobie bol len jeden a teraz sú dvaja. Myslím si, že je to bežné," doplnil.

V obci, ktorá má o niečo viac ako 150 obyvateľov, je zapísaných celkom 124 oprávnených voličov.