Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

V novej bytovke na sídlisku Kamenné v Myjave nájde domov 24 rodín

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Baumann

Bytovka je v procese kolaudácie a samospráva počíta v prvých mesiacoch roka 2016 s prideľovaním jednotlivých bytov, o ktoré sa môžu záujemcovia hlásiť

Myjava 23. decembra (TASR) – V prvých týždňoch budúceho roka sa do novej bytovky na sídlisku Kamenné v Myjave nasťahuje 24 rodín. Bytovku postavila súkromná spoločnosť, preberie ju mesto. Nových nájomníkov vybrala komisia z poradovníka, v ktorom sú žiadatelia zaradení po splnení predpísaných podmienok.

Ako TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin, v dvojvchodovej bytovke je osem jednoizbových a 16 dvojizbových bytov. Bytovka je podľa neho v procese kolaudácie a samospráva počíta v prvých mesiacoch roka 2016 s prideľovaním jednotlivých bytov, o ktoré sa môžu záujemcovia hlásiť. „Pôjde o nájomné mestské byty, nie sociálne, ktoré nemôžu byť prevedené do osobného vlastníctva najmenej 30 rokov od vydania kolaudačného rozhodnutia,“ uviedol Hrin.

Ako dodal, podmienky prideľovania nájomných bytov stanovilo tamojšie mestské zastupiteľstvo formou všeobecne záväzného nariadenia. Okrem iných podmienok o pridelenie bytu mohol žiadať len ten, kto nemá voči mestu Myjava nedoplatky na daniach, poplatkoch a nevedie sa proti nemu súdny spor ani exekučné konanie z dôvodu nedoplatkov. Byt rovnako nepridelia tomu, kto bol v minulosti nájomcom bytu, alebo obytnej bunky, ktorý znehodnotil, poškodil alebo hrubo porušoval domový poriadok a nemal v minulosti vypovedaný nájom bytu.

„Medzi osoby oprávnené žiadať o pridelenie nájomného bytu patrili i žiadatelia, ktorí žijú v domácnosti s jej mesačným príjmom najviac vo výške trojnásobku životného minima alebo v domácnosti s jej mesačným príjmom najviac vo výške štvornásobku životného minima, ak členom tejto domácnosti je osoba s ťažkým zdravotným postihnutím, ide o domácnosť osamelého rodiča s nezaopatreným dieťaťom, aspoň jeden z členov tejto domácnosti zabezpečuje zdravotnícku či sociálnu starostlivosť, vzdelávanie, kultúru alebo ochranu pre obyvateľov mesta,“ doplnil myjavský hovorca.