Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

V P. Bystrici zrekonštruujú tri a postavia ďalšie 3 hasičské zbrojnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Z celkových predpokladaných nákladov asi 290.000 eur získalo mesto dotáciu 180.000 eur z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Považská Bystrica 31. januára (TASR) – Dobrovoľní hasiči v šiestich mestských častiach Považskej Bystrice sa v tomto roku dočkajú rekonštrukcie, prestavby či výstavby nových hasičských zbrojníc. Z celkových predpokladaných nákladov asi 290.000 eur získalo mesto dotáciu 180.000 eur z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková, k stavebným úpravám dôjde na hasičských zbrojniciach v Milochove, v Podvaží a v Dolnom Moštenci. Stavebnými úpravami a zateplením dôjde až k 50-percentnej úspore energií.

Nové objekty sa budú stavať v Zemianskom Kvašove, v Považskej Teplej a v Praznove. V Zemianskom Kvašove sa vybuduje úplne nová hasičská garáž, ktorá bude slúžiť dobrovoľnému hasičskému zboru ako priestor pre techniku. V Považskej Teplej sa k hasičskej zbrojnici vybuduje prístavba, ktorá bude slúžiť ako garáž pre techniku dobrovoľného hasičského zboru. Dobrovoľným hasičom v Praznove sa vybuduje prístavba ku kultúrnemu domu. Dom kultúry v Praznove slúži na kultúrne podujatia v obci, v časti objektu je umiestnená aj garáž požiarnej zbrojnice.

„Presná výška spolufinancovania bude známa až po ukončení verejných súťaží. Tie sa spustia až po februárovom schválení rozpočtu na tento rok,“ doplnila hovorkyňa.